+420 606 025 888 stanley.bistro@seznam.cz

Na snídani, na svačinu, na oběd, na cestu do práce i z práce…

Stanley’s Sandwich Bistro

Co jsme pro vás nachystali? Bohaté menu, ve kterém si můžete vybrat sendviče, waffle, jogurty, lahodnou kávu, chutnou polévku či fresh smoothie… Klidně si u nás dejte snídani, oběd či večeři, chuťovku na cestu domů či do práce.

Kvalitní a čerstvé ingredience a skvělá kombinace chutí našich sendvičů vás určitě nenechají chladnými, a to vše můžete doplnit čerstvým jogurtem, domácí limonádou a jako tečka určitě poslouží pražená káva.

Jsme poměrně nový podnik, najdete nás na Praze 5 – Stodůlkách a specializujeme se především na originální, chutné domácí sendviče – na výběr je hovězí, krůtí, kuřecí, ale nezapomináme ani na vegetariány. Už jste ochutnali avokádový nebo houbový sendvič? Sendviče všech typů a chutí tvoří hlavní základ naší nabídky, kterou neustále doplňujeme a obměňujeme.

Pro milovníky sladkého je zde výběr různě ochucených wafflí, s borůvkami, jahodami či šlehačkou, nebo si můžete pochutnat na cheesecaku či tartaletce.

K pití si lze objednat domácí limonády nebo čerstvé fresh džusy různých příchutí, které vám zpříjemní ráno a nastartují vás sílou přírody.

Znáte historii sendviče?

Je to neuvěřitelné, ale sendvič (obložený chleba) oslavil již 250.- té narozeniny! Jeho vynálezcem byl John Montague, hrabě ze Sandwiche, který potřeboval rychlé, lehké jídlo při hraní karet a zřejmě by ho ani ve snu nenapadlo, co svým vynálezem způsobí. Sendviče se pojídají po celém světě, a obzvláště v Anglii, kde velmi často nahrazují plnohodnotný oběd. Existuje nepřeberné množství druhů sendvičů a i vy sami si můžete nějaký vymyslet.

Pokud vás zajímá, jaký je rozdíl mezi toastem a sendvičem (obojí se připravuje z chleba), tak u toastů dominuje světlý chleba, zatímco sendvič lze připravit prakticky z jakéhokoliv druhu chleba (např. lze použít i ciabbattu, nebo bagetu). Dalším rozdílem je tepelná příprava – zatímco toast se nejdříve opeče/ogriluje, u sendviče přichází tepelná úprava na řadu až úplně nakonec, případně se nedělá vůbec – sendvič lze připravit i na studeno.

Víte, že…

  • Podle vědeckého výzkumu lze z náplně sendviče poznat osobnost konzumenta? (Sendvičové náplně jsou prý indikátory, které odhalují způsob sexuálního života a také touhy ohledně profesionální kariéry. Např.: konzumenti tuňáka jsou ambiciózní, nedočkaví pokud jde o povýšení v zaměstnání a obvykle mění místo každé dva až tři roky. Milovníci krůtího masa, šunky a sýra upřednostňují stabilní zaměstnání.)
  • Průměrný Američan sní ročně 193 sendvičů?
  • Největší sendvič v ČR byl vyroben ostravskými pekaři v roce 2003 a měřil v průměru 51cm?
Call Now Button